За един ден: три катастрофи с 5-има ранени и 8 потрошени коли на АМ „Тракия“

666
Верижната катастрофа на км 161 на автомагистрала "Тракия" Снимка: ФБ

Три катастрофи, една от които верижна, са станали в неделя, 26 март, на автомагистрала „Тракия“ в област Стара Загора, съобщиха от ОДМВР.

Сигналът за първата, станала на км 162, е бил подаден в 14:35 часа. Тя е между микробус „Мерцедес“, управляван от 30-годишен мъж, и влекач „Мерцедес“ с полуремарке, управляван от 42-годишен мъж. Пострадал е 30-годишният водач, който е настанен в болнично заведение с различни наранявания, без опасност за живота.

Два часа по-късно в същия район е настъпила верижна катастрофа между влекач с прикачено полуремарке, управляван от 45-годишен мъж, и четири леки автомобила – „Фолксваген“, управляван от 37-годишен мъж, „Опел“, управляван от 63-годишен мъж, „Форд“, управляван от 47-годишна жена, и „Нисан“, управляван от 64-годишен мъж. Пострадали са водачът на „Фолксваген“-а и пътувалите в същата кола жена и 14-годишно момиче, които са настанени в болнично заведение, без опасност за живота.

Третото пътнотранспортно произшествие е станало в 21:20 часа, когато на км 177 по магистралата е самокатастрофирал лек автомобил „Хонда“, управляван от 18-годишен младеж. Пострадало е пътувалото в колата 16-годишно момче, което е настанено в болнично заведение, с опасност за живота.

Всичките 8 водачи на катастрофиралите автомобили са тествани за употреба на алкохол с технически средства, които са отчели нулеви резултати. В РУ – Чирпан, са образувани досъдебни производства по чл. 343, ал. 1, б.“б“ от НК.

(СН)