Заралия „кацна“ с автомобил на дърво и… избяга

633

Водач на лек автомобил „Форд Фокус“ с регистрационен номер СТ 5798 ВР излетя с огромна скорост на централния булевард  „Цар Симеон Велики“ и след щастливо „приземяване“ до дънера  на дърво в парк „Артилерийски“ намери сили, за да избяга от местопроизшествието.

Сигналът за „паркираното“ насред парковите площи возило е бил подаден към 5:08 часа днес от неколцина упражняващи се в китайската гимнастика „Фалун дафа“, които останали изумени от разкрилата се пред очите им гледка.

Според извършващите огледа най-вероятно автомобилът е идвал с голяма скорост по улица „Армейска“ и не е успял да вземе левия завой за булеварда, след което е потрошил три от паркинг-колчетата и прелитайки над тротоара се е спрял в дървото. При удара са се отворили и двете въздушни възглавници, които са спасили шофьора от тежко нараняване. Водачът се измъкнал през страничното стъкло без дори да направи опит да отвори вратата на купето.

От ОД на МВР – Стара Загора, съобщиха, че собственикът на колата е издирен, но човек дори не знаел, че тя не е на мястото, където я е паркирал ден по-рано.
Предполага се, че катастрофата е предизвикана от крадец, който е побързал да изчезне.

Христо ХРИСТОВ