Заради обновяване на билинг системата плащането на тока към ЕVN няма да е възможно от 20 до 26 май

924

EVN България информира, че във връзка с техническо обновяване на системата за обработка на данни в периода от 20:00 часа на 20 май (четвъртък) до 06:00 ч. на 26 май (сряда) няма да са възможни заплащания на фактури за консумирана енергия и заявка на услуги. Периодът на обновление е избран да обхваща основно почивни дни, за да се минимизира евентуално неудобство за клиентите, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителната компания.

Дейността на EVN офисите в посочения период ще бъде със силно ограничени функции, като ще са възможни само общи консултации и получаване на вече заявени документи. Приемът на документи в офисите в тези дни няма да е възможен. В тази връзка съветваме клиентите да планират своите посещения в офиси така, че да не съвпаднат с упоменатия срок. В телефонния център клиентите ще могат да получават също само ограничена консултация и информация.

Предвид че периодът включва и почивни дни, то обновяването на системата няма да се отрази на изключванията поради неплащане, но в посочения период няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков път или интернет.

Обновяването на билинг системата в EVN България ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от развитието на дейностите за работа на свободния пазар на електроенергия, уточняват от компанията.

(СН)