Започва цялостно възстановяване на настилката на централен участък от ул. „Васил Левски“

2656
Предстоящият за възстановяване участък по ул. "Васил Левски"

Траншеите и тротоарите ще са за сметка на ВиК проекта

От утре, 17 май, започва фрезоването на настилката на ул. „Васил Левски“ – в участъка между булевардите „Св. патриарх Евтимий“ и „Руски“. След приключване на дейностите по проекта за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, изпълняван от ВиК дружеството в Стара Загора, предстои да бъде цялостно обновено асфалтовото покритие на тази част от улицата, финансирано от Община Стара Загора. Възстановяването на траншеите ще бъде за сметка на водното дружество. Както и на тротоарите в посочения участък.

От Общината съобщиха още, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Св. отец Паисий“, за времето от 17 до 18 май (включително), ще бъде променен маршрутът на няколко автобусни и тролейбусни линии, както следва:

Автобусните линии NoNo 9, 91, 92, 93, 94, 96, 44, 62, 64, 65, 12, 13, 21, 24, 33 ще се изпълняват по обходен маршрут: бул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Димчо Стаев“ и ул. „Христо Ботев“ – в двете посоки.

Тролейбусни линии No 26 и No 36 ще се изпълняват по обходен маршрут: ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Димчо Стаев“ и ул. „Христо Ботев“ – в двете посоки.

Ще бъдат обособени временни спирки по ул. „Христо Ботев“, в близост до кръстовището с ул. „Димчо Стаев“.

Спирките, които няма да обслужва общественият транспорт, са: „V ОУ“ и „Отец Паисий“ (на ул. „Св. отец Паисий“ – източна страна).

(СН)