Започва пролетната обработка против кърлежи в община Стара Загора

186

На 14 май (петък) стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20:00 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро „Лозенец“. Час по-късно, в 23:00 часа, ще бъде началото на пръскането в АБ „Център“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Според предварително утвърдения график – на 15 май (събота), от 8:00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора. От 17:00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк“. В съботния ден от 19:00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще започнат дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят пространствата на административно бюро „Железник“. На територията на АБ „Изток“ ще се работи от 23:00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата „Бандит 10 ЕВ.“

Ще работят едновременно два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор.

Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

(СН)