Започва музикалното „Павелбанско лято“ с участието на редица изпълнители

106

На 7 юли стартира музикалното „Павелбанско лято“, а първа на сцената ще се качи известната изпълнителка от Пловдив Ваня Вълкова, чийто глас тракийската публика приема изключително радушно.

Всички музикални инициативи, които кметът Иса Бесоолу подарява на жителите и гостите на общината през месеците юли и август, са с начален час 20:00 часа. Всеки четвъртък на сцената в центъра на града различни музикални изпълнители и формации ще представят богатия си репертоар.

На 14 юли в Павел баня ще гостува оркестър „Стоки бенд“ от Стара Загора, а на 21 юли сцената ще бъде изпълнена от самодейните колективи от общината. На 28 юли ще пее старозагорският дует Деница Янкова и Веско Василев, на 4 август – варненецът Ивайло Донев, а на 18 август – Владислав Славов от София.

Лятната музикална програма в Павел баня включва и два концерта на местния ансамбъл „Детелини“ – на 11 и 25 август.

Музикалната програма в рамките на „Павелбанско лято“ ще завърши на 1 септември с оркестър „Павел баня“.

Междувременно през летните дни е помислено и за децата, с които Царица Роза Ивелина Тотева и Царят на минералната вода Валери Димитров ще имат редица съвместни инициативи. Първата е на 8 юли от 10:00 часа – пикник в парковата зона на града. Събитието е отворено за всички желаещи деца, без значение от възрастта, като най-подходящо би било за деца от 4 до 16 години, уточниха от пресцентъра на Общината.

(СН)