Запалиха 2 автомобила на адвокат от Павел баня

846
Snimka: presstv.bg

Два леки автомобила, паркирани на ул. „Васил Левски“ в Павел баня, са били запалени рано сутринта на 20 юли. Сигналът е бил подаден в РУ – Казанлък, в 03:23 часа. На място е установено, че автомобилите „Тойота“ и „Опел“ са изгорели частично – единият в предната, а другият в задната си част.

Опожарените коли са собственост на адвокат Христина Петрова. Те са били паркирани пред дома й, намиращ се на около стотина метра от сградата на Община Павел баня. По времето на пожара собственичката и синът й са спели в дома си.

Адв. Петрова коментира пред наш репортер, че досега не е получавала заплахи. По думите й тя не се е занимавала никога с наказателни дела, а е обслужвала юридически общинската администрация на Павел баня.

Жената е ужасена от това, което е можело да се случи, тъй като и двата запалени автомобила са с газови уредби и резервоарите им са били пълни с гориво.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от НК. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване, съобщават лаконично от пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора.

Това е вторият подобен инцидент в Старозагорска област в рамките на два дни. Припомняме, че на 19 юли около 04:40 часа жертва на умишлен палеж станаха 5 леки автомобила на паркинг в близост до парк „Зеления клин“ в Стара Загора.

При първоначалния оглед са открити стопилки от пластмасова бутилка, в която най-вероятно е имало запалителна течност. Тя е била оставена под шасито на „Фолксваген“, който е изгорял почти напълно, а пламъците са засегнали спрените в непосредствена близост „Опел“, „Форд“, „Мерцедес“ и „Шкода“, собственост на живеещи в близките кооперации старозагорци.

На този етап не е установена някаква връзка между притежателите на автомобилите, притежателят на фолксвагена не е криминално проявен.

Христо ПЕТРОВ