Задържаха сирийски бежанци след зрелищна гонка и катастрофа

468
Задържаните при зрелищното преследване нелегални емигранти от Сирия

След зрелищна гонка и катастрофа по пътя в района на димитровградското село Средец са задържани 10 мъже без документи за самоличност и 22-годишен водач на лек автомобил „Форд“, жител на кърджалийското село Миладиново. При първоначалните разпити мъжете се самоопредели като сирийски граждани, съобщиха от ОД на МВР – Хасково.

Автомобилът с мигрантите е бил засечен на изграден контролно-пропусквателен пункт по трасето на АМ „Марица“ при пътен възел Димитровград – Хасково. Вместо да спре при подадения му светлинен и звуков сигнал водачът на форда  продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на ОДМВР – Стара Загора.

По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно-транспортно произшествие. В района на село Средец колата самокатастрофирала и от нея изскочили пътниците, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда. По случая е образувано досъдебно производство.

Христо ХРИСТОВ