Задържаха ром, опитал да блудства с 19-годишна

795

29-годишен мъж от ромски произход е задържан за постоянно в ареста след сигнал за проникване в баня, докато вътре се къпело 19-годишно момиче от павелбанското село Горно Сахране и опит да блудства с нея.

Сигналът бил подаден от майката на потенциалната жертва, която по чудо се спасила от лапите на вече осъждания Мильо Шанов по сред бял ден на 13 декември.

По думите на момичето то било под душа в пристройката към лятната кухня, когато вратата се отворила с трясък и вътре нахлул добре познатият й съселянин и започнал грубо да я опипва по тялото с недвусмислени намерения да задоволи инстинкта си. Младата жена успяла да изкрещи за помощ, минута или две по-късно при нея влязла майка й и още едно дете, които успели да подплашат мераклията и той се измъкнал.

Шанов бил задържан късно вечерта при опит да се укрие при свои близки в ромската махала на селото. Престъплението е извършено в условията на изпитателен срок за наложена му наскоро условна присъда, уточняват от прокуратурата. Срещу него се водело и досъдебно производство за кражби на територията на община Тополовград.

Петър ХРИСТОВ