Задържаха общински служител заради блудствени действия

554
Профилната снимка във ФБ на задържания за блудствени действия казанлъшки общински служител

50-годишен общински служител от Казанлък е задържан след сигнал за блудствени действия спрямо жена, страдаща от психично заболяване.

Сигналът е бил подаден от майката, предстои да бъде повдигнато обвинение по член 151 от НК и да се определи постоянна мярка за неотклонение, уточниха от териториалното отделение на Старозагорската районна прокуратура.

Задържаният от няколко години работи като екоконтрольор в общинската администрация, поддържа своя лична страница и е основател на група „Екофейсконтрол“. Автор е на множество снимки, част от които са определено провокативни и в някои отношения са на ръба между порнографията и актовата фотография. В някои от тях моделите са непълнолетни, коментират запознати.

По предварителни данни не е криминално проявен, осъждан е преди доста години заради неплащане на издръжка след развод.

Преките ръководители на Ю. С., по-известен с артистичния си псевдоним Юлиус, останаха изненадани от случилото се, никой от тях не знаеше, че наместо на работното си място в четвъртък мъжът е в предварителния арест на местното РУ „Полиция“.

Сходен скандал се разигра преди две години в Гълъбово, където заради продължили дълго време блудствени действия с непълнолетна, едва 13-годишна с психични проблеми, бяха задържани двама възрастни мъже (на по 49 и 51 години), единият от които е сред местните самодейни актьори. И до момента делото срещу тях не е приключило.

Христо ХРИСТОВ