Задържаха в ареста 15-годишно момче

121

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ определи състав на Районен съд – Казанлък, спрямо 15-годишен младеж. На Н.С. е предявено обвинение за това, че в периода от 15 до 17 октомври 2019 г. е извършил три кражби.

След разбиване на прозорец и врата непълнолетният младеж е проникнал в търговски обект и часовникарско ателие в Казанлък, откъдето откраднал 200 лв. и 5 броя часовници. Третата кражба е на велосипед, който отнел след освобождаването му от катинара, с който бил заключен. Част от отнетите вещи Н.С. продал, а други оставил за себе си.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза.

При налагането на най-тежката мярка за неотклонение по искане на прокуратурата, съдът е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието, тъй като 15-годишният Н.С. вече е бил осъждан за грабеж, а настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на присъда. Определението на Районен съд – Казанлък, е влязло в законна сила, уточниха от пресцентъра на държавното обвинение.

(СН)