Енергийният експерт Иван Хиновски напуска ИТН

452
Иван Хиновски

Нищо обещано в енергетиката не е изпълнено, обяви той

Бившият депутат Иван Хиновски напуска „Има такъв народ“. В съобщение в профила си във Фейсбук той казва, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции, предаде tribune.bg.

„Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции. Нещо повече: Нищо от реформите, които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторититни български и европейски партньори“, написа той.

„Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен! Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик, какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодоляване на енергийната бедност“, допълва Хиновски.