Емил Димитров – Ревизоро поема околната среда и водите

92

Емил Димитров ще е новият министър в кабинета Борисов – 3 и ще поеме поста в Министерство на околната среда и водите, освободен с ареста и последвалата оставка на Нено Димов.

Това стана ясно след Коалиционен съвет между партньорите в управлението ГЕРБ и Обединените патриоти, предаде news.bg.

След два часа разговори при премиера Бойко Борисов днес коалиционните партньори слязоха при медиите в не особено добро настроение и без желание за коментар. След известни уговорки лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов обяви номинацията на Емил Димитров – Ревизоро.

„Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани във всички години назад“, обяви лидерът на ВМРО. „Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК“, подчерта той. Загубите на вода от язовира до водопреносната мрежа са близо един милион кубични метра на месец, критикува вицепремиерът. Това е 12 милиона кубически метра на година.

Затова и основната задача на Емил Димитров ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води не само Перник, а и други градове, към опасността от подобно положение, подчерта Красимир Каракачанов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели само, че съветът бил неприятен.

Емил Димитров – Ревизоро започва професионалната си кариера в Министерството на финансите и Държавния финансов надзор в началото на 90-те години. Политическата си кариера стартира в гражданското обединение за борба срещу корупцията към движение „Гергьовден“. През 2001 г. е назначен за началник на Дирекция „Митници“ в правителството на Симеон Сакскобургготски. По-късно е освободен от поста.

В 44-то народно събрание е избран за народен представител от Шумен от листата на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“. Председател е на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.