Дрога и неподчинение на органите на реда осигуриха на старозагорец 28 месеца затвор

213

840 денонощия ще прекара зад решетките 26-годишен старозагорец, който застана пред съда по дело за употреба на дрога и опит да попречи на полицаите да си изпълнят служебните си задължения при проверка на място след подаден сигнал за инцидент.

Познатият на криминалистите и вече осъден, но условно за кражба Петко Чилингиров е бил спипан надрусан късно вечерта на 17 ноември м.г. на една от улиците в старозагорския квартал „Лозенец“. При устно разпореждане на униформените да спре за проверка той направил опит да избяга и да се укрие. След продължила близо час гонка младият мъж бил хванат и отведен с белезници в участъка, където при обиска открили у него няколко дози метаамфети.

За това му престъпление съдът наложи присъда от година и 6 месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 2 000 лв. За бягството и възпрепятстването на полицаите присъдата е 8 месеца, като при комулацията остава по-голяма и глобата.

Съдът постанови Чилингиров да изтърпи отделно, също при първоначален „строг“ режим, и наказание в размер на осем месеца лишаване от свобода, тъй като двете престъпления, по които се призна за виновен, са извършени в тригодишния изпитателен срок по предходно осъждане за кражби.

Пред Районен съд – Стара Загора, делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Петър ХРИСТОВ