Дрифтаджия от Чирпан отнесе 3 бона глоба

2114

Младият водач получил шофьорската си книжка 4 месеца преди да демонстрира как управляваното от него БМВ може да се „върти“ на задни гуми

Водач на лек автомобил БМВ 535 Д от Чирпан е наказан с 3 000 лева глоба и отнемане на свидетелството му за правоуправление за 12 месеца, след като местният съд потвърди наказателното постановление за шофиране с опасна скорост и използване на обществените пътища не в съответствие със закона.

Сдобилият се със шофьорска книжка само преди 4 месеца С. Я. бил забелязан час преди полунощ на 28 юли т.г. да шпори с висока скорост по пустия към онзи момент централен чирпански булевард „Георги Димитров“ и в близост до офис на заложна къща демонстративно форсирал двигателя така, че колата да се „върти“ на задни гуми. Автомобилът бил регистриран на името на негов родственик, който впоследствие твърдял, че не знае как С. Я. е взел ключовете и предприел рисковия воаяж по улиците на града.

Демонстрацията била направена неколкократно, след което младежът пробвал да се измъкне от подадените му светлинни и звукови сигнали от дежурните полицейски служители.

Пред съда младият водач твърдял, че маневрата, окачествена от полицаите като „дрифтене“, е била в резултат на замърсено с пясък пътно платно, но съдията е категоричен, че глобата е законосъобразна и не надхвърля допустимата. Жалбоподателят ще трябва да плати и възнаграждение за юриста на ОД на МВР – Стара Загора, решението може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Административния съд в Стара Загора.

Христо ДИМИТРОВ