До 10 април в Община Стара Загора очакват заявки за детски летен лагер на „Каваци“

134
Почивната станция "Каваците", която е на метри от лазурното море и финия пясък, очаква своите малки гости от училища, спортни клубове, школи и читалища

Картата за 10 дни е 160 лева

За поредна година Община Стара Загора организира летен отдих за деца и ученици в почивна станция „Стара Загора“ в местността Каваци. Край Созопол ще събират тен и слънчеви емоции близо 600 деца и ученици от общината. Организираните 7 смени ще започнат на 1 юли и ще продължат до 2 септември, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Заявки за участие в летния отдих трябва да бъдат изпратени от образователни институции, спортни клубове, читалища и други организации в срок до 10 април 2023 г. в деловодството на Община Стара Загора.

Не се допускат индивидуални заявки от физически лица. Те следва да бъдат отправяни към институциите/клубовете, които посещава детето/ученикът.

Смените се организират съобразно подадените в писмен вид заявки за ползване на почивната станция, които ще бъдат потвърждавани по реда на тяхното постъпване в Община Стара Загора до запълване на лагерните смени.

От отдел „Образование“ на общинска администрация уточняват, че интересът към летния лагер нараства всяка година. Картата за отмора за старозагорските деца е на стойност 160 лв. за 10 дни. Тя включва транспортни разходи, четирикратно хранене и застраховка. Туристическият данък ще бъде заплащан отделно.

(СН)