Доброта: ТЕЦ „AES Гълъбово“ дари на всички първокласници на община Гълъбово раници, пълни с учебни пособия

1430

Инициативата на най-модерната въглищна централа в България се реализира за 15-а поредна година

ТЕЦ „AES Гълъбово“ и тази година изненада първокласниците във всички училища в Гълъбово и село Обручище по случай първия учебен ден. За 15-а поредна година най-модерната въглищна централа в България дари всички деца в енергийната община, прекрачили прага на училището за първи път, с ученически раници, пълни с учебни пособия и материали. 93 първокласници от I ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, II ОУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище бяха обхванати от благотворителната инициатива. Ученически раници получиха и децата първокласници на служителите на AES България в цялата страна.

„Всичко започва от знанието! 15-и септември е ново начало за всеки първокласник. Началото на дългия път на съзряването и трупането на знание, а знанието отваря врати. Затова всички ние в AES България ви желаем на добър час и много успехи занапред. Щастливи сме, че за поредна година можем да бъдем част от вашия празник – първия учебен ден“, заяви в поздрава си към първокласниците, учителите и родителите Мариана Геренова, комплексен ръководител за всички производствени активи на AES България.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която възлиза на над 16 млн. лева от старта на дейността на компанията в страната. Образованието е сред основните приоритети в тази програма, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

(СН)