Джигит, карал с 245 км/час, отнесе глоба от 1150 лв.

422

Глоба в размер на 1150 лв., наложена с електронен фиш за шофиране със скорост, надвишаваща със 105 км пределно допустимата, потвърди състав на Районен съд – Стара Загора. Жалбата за размера на глобата е била подадена от 32-годишен водач на лек автомобил от София.

Лекият автомобил „Ауди С8“ с регистрационен номер СВ 8446 РК, зад чийто волан е бил столичанинът И. С. Г., е бил засечен от радара в района на км 228 на автомагистрала „Тракия“ на територията на Старозагорска област в 17:23 часа на 3 юли м.г.

Водачът е профучал покрай радара със скорост от 245 км/час при пределно допустими 140 км/час в посока Бургас. Подателят на жалбата е оспорвал законността на фиша с аргумент, че точката на камерата не била обозначена. Съдът е приел приложените по делото доказателства – снимков материал и протокол, в който е записано: „В протокола за използването на АТТС изрично е посочена датата и часовия интервал на използването му, мястото на позиционирането му и номерата на първото и последното статично изображение/видеозапис, потвърждаващи времето и мястото на извършване на нарушението според ЕФ и снимковия материал“.

Размерът на глобата и законността на фиша може да бъдат обжалвани пред Административен съд – Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ