Джамбази се преквалифицираха, крадат вече магарета

117

Крадци на добитък са се преквалифицирали и покрай традиционните овце и крави са започнали да прибират и магарета, алармираха жители на радневското село Любеново. Само за една нощ са изчезнали две мъжки и едно женско животно, собственост на 41-годишния Нейко Стефанов, който се занимава с животновъдство, коментира каращият 16-ата си година като кмет Васил Василев.

Добичетата били вързани в съседство с една от крайните къщи, гастролиращите джамбази ги прибрали заедно с въжетата и металните клинове, най-вероятно са ги натоварили на камионетка през нощта на 27 срещу 28 април. Седмица по-рано пак от землището на Любеново е изчезнала бременна кобила, притежание на млад ром.

Над 600 лв. струва в момента на хайван-пазара читаво магаре, женските са с около 250 лв. по-скъпи, уточняват жители на селото, които смятат, че джамбазите работят по поръчка на ресторантьори, предлагащи в менюто си по-екзотични манджи от магарешко месо.

На пръсти се броят по селата вече магаретата, още по-малко са мулетата. От РУ „Полиция“ – Раднево, са образували досъдебно производство по член 194 от НК, но вероятността да върнат обратно задигнатата стока е минимална.

Петър ХРИСТОВ