Деца унищожиха великденска украса пред безразличните погледи на майките си

2475

В навечерието на едни от най-светлите християнски празници Казанлък осъмна с унищожена великденска украса на площад КИАЦО, с която Общината имаше желание да допринесе за хубавото настроение на казанлъчани и да предизвика техните усмивки. Грозната гледка се случи само дни след поставянето на красивия празничен кът.

От видеонаблюдението на площада се виждат ясно лицата на малки деца, чиито майки са седнали наблизо и по никакъв начин не реагират, докато отрочетата им чупят, разнасят и обезобразяват играчките, поставени там. Камерите са запечатали родителското бездействие към явно некрасивите постъпки на техните деца. „Всичко това доведе до ограждането на украсеното пространство. За съжаление, подобно лошо отношение се наблюдава и към голямата пъстра кошница в парк „Розариум“, обвито със силно родителско безразличие!“, съобщиха днес от пресцентъра на местната администрация.

„Наближават празничните дни, когато ще имаме повече време за близките си хора и разходки. Нека родителите сте тези, които да дадeтe добрия пример на своите деца и проявяватe отношение към възпитанието и действията им към общинската собственост на публични места! Направеното от Общината е за Ваше удоволствие и добро настроение“, призовават от Община Казанлък.

(СН)