Децата от СУ „Васил Левски“ – с грамоти от Инър Уийл клуб Стара Загора и Филис Чартър за участието си в проект „Чети и Дари“

790

Преди една година (на 15.10.2019 г.) Инър Уийл клуб Стара Загора стартира кауза по националния проект на Дистрикт 248 Инър Уийл България „Чети-дари“ в едно от средните училища в града – кауза, която да даде още един стимул на четенето при децата.

Проектът беше стартиран с любезното участие на президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър по време на официалното й посещение в България, а за реализирането му беше избрано училище „Васил Левски“ в Стара Загора.

„Нашата цел е радостта от това да се удвои с радостта да помагаш на себе си и на другите – четейки книжки, децата събират кредити, с които да си спечелят монитор за по-бързо усвояване на учебния материал. Ние само направихме възможно това да се случи – закупуването на монитора, финансирано от Инър Уийл клуб Стара Загора. Така четящите дарители помогнаха за създаването на още по-добри условия за обучение, за знание, стимулираха ни да направим света едно по-щастливо място“, обясниха от клуба.

За съжаление, COVID-19 промени събитията във времето, но не и добрите намерения. Г-жа Филис Чартър, като президент на ИИУ, в края на своя мандат изпрати грамоти за децата, които бяха прочели най-много книги.

Заради мерките за безопасност в училището представителите на Инър Уийл клуб не са имали възможността лично да връчат грамотите и подготвените за децата малки подаръчета, но това е сторил директорът на СУ „Васил Левски“ – Лина Борисова.

„Реализирана е още една благотворителна кауза. Очакваме с готовност следващата! Благодарим на четящите деца!, допълват от Инър Уийл клуб Стара Загора.

(СН)