Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

117

Традиционен детски конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ – 2023 година, организират Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ).

Той е по повод 1 март, когато отбелязваме един от най-красивите български обичаи с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата, призовават организаторите.

В конкурса могат да участват деца от детски градини, подготвителни групи, читалища и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи: I група – детски градини и подготвителни групи; II група – ученици от първи – четвърти клас; III група – ученици от пети – седми клас.

Конкурсът е с колективно и индивидуално участие. Мартениците от колективните участия трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Произведения, участващи в конкурса, не се връщат.

Срокът за предаване на мартениците е 20 февруари (понеделник) в сградата на ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески“ No 71 ет. 3.

На 28 февруари от 14:30 часа отличените деца и институции ще могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР.

На 1 март наградените творби ще бъдат изложени в парк „Пети октомври“ и ще участват в общинска проява, посветена на празника.

Телефони за допълнителна информация: 042/638 698 и 042/629 062.

(СН)