Депутатът Момчил Ненов: Търпението на БСП към Кирил Петков се изчерпа

207
Народният представител от БСП Момчил Ненов

Решението България да експулсира 70 дипломати на Руската федерация не е приемливо за БСП. Тази категорична позиция изрази пред „Старозагорски новини“ народният представител на левицата Момчил Ненов. Той уточни, че подобно предложение не е било поставяно нито в рамките на коалиционния съвет, нито в рамките на заседание на кабинета.

Припомняме, че след като стана известно, че премиерът в оставка Кирил Петков еднолично е решил да изгони 70 служители на руската дипломатическа мисия у нас, последва остра реакция от лидерите на останалите политически партии. Темата бе дискутирана на свиканото по спешност в сряда заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на социалистите.

„Кирил Петков премина всякакви граници. Търпимостта ни се изчерпа“, подчерта старозагорският депутат. По думите на Ненов до момента в рамките на коалицията представители на БСП са правили компромиси с една или друга изява на премиера, но настоящото еднолично решение на Петков е преминало всякакви граници.

Ходът на премиера доведе до ново условие към „Продължаваме промяната“ от БСП. Социалистите обявиха, че няма да подкрепят правителство, начело на което е Кирил Петков. Това на практика минимизира потенциално намиране на решение за формиране на правителство в този парламент. „Никой не иска избори в момента, но ако трябва, ще бъдат проведени такива“, заяви Момчил Ненов.

Живко ИВАНОВ