Денонощен имунизационен кабинет ще бъде разкрит в Стара Загора

237
Зам.-министърът на здравеопазването доц. Григоров с областния управител Гергана Микова и директора на РЗИ д-р Станимир Станков

През следващата седмица в ЦСМП в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи 24 часа.

Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта, отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров, който днес посети Регионалната здравна инспекция в Стара Загора във връзка с имунизационната кампания срещу COVID-19.

Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини. За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества.

По думите на доц. Григоров само в днешния ден в двата имунизационни кабинета в Стара Загора са били ваксинирани 230 души. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души. От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза.

Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна. Очаква се от следващата седмица в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.

(СН)