Социалистка от Казанлък за 49-ия Конгрес на БСП: Срамувам се от безумното зрелище, което се разигра

3150
Стела Кехайова

Срамувам се от безумното зрелище, което се разигра в неделя, на заседанието на 49 Конгрес на БСП. Зрелище, което бе спретнато от обезумяла председателка и демагогската й клика. Добре обмисленият сценарий, който прерасна в пагубен спектакъл на демагогията. За пореден път ръководството на БСП показа, че за тях няма никакво значение какво искат структурите в страната, редовите социалисти и симпатизанти.

Срамувам се от тази грозна борба за запазване на постове, влияние, изродена до личностно унищожение.

Не бе дадена и възможността на т.нар. опозиция да изрази позициите си. Но цинизмът на водещия Деница Златева не изненадва вече никой.

Срамувам се от наглостта и безочието на тези „герои“ на безумието.

Срамувам се от целия този фалш и задкулисие. От усилията им да създадат механизъм за опорочаване на истинската същност на идеалите и ценностите. Всичко, което се случи на Конгреса, не само застрашава БСП. Нинова и кликата й погребаха БСП.

Срамувам се от лъжите, които в понеделник изрече Нинова по bТV. В действителност образът на председателката се оказа много удобен за една цел – налагане и утвърждаване на господството на Нинова и ръководството. Опозицията била притискала структурите. Някой вярва ли на тази лъжа. Крадецът вика: „Дръжте крадеца“. Не опозицията, а кликата на Нинова се втурна в битка срещу „врага с партиен билет“ и да „спасява“ лидера си. И от кого. От социалистите ли. От тези, които щом изразят позиция или се противопоставят на пагубните решения на ръководството, се изправят срещу безмилостните лъжи и клевети, сътворени от същите тези лакеи, готови да разкъсат и стъпчат всеки, който се изпречи на пътя им.

Ако същите тези „другари“ бяха положили и половината от усилията и енергията си за Евроизборите, вместо да спасяват Нинова, нямаше да ги загубим. Но това е друга тема.

Какво следва. Със сигурност БСП няма да спечели никакви избори занапред. БСП е в политически шахмат – три години отвсякъде мат, а лидерът и кликата му не си отиват.

Стела КЕХАЙОВА,
член на БСП – Казанлък