Дебора Танева – с принос за победата на България U14 над Северна Македония

51

Във втория ден на турнира момичетата, водени от Лилия Георгиева и Теодора Петрова, надвиха връстничките си от Турция

Националните отбори по баскетбол за момчета и момичета U14 започнаха с победи участието си на международния камп по програмата YDF в София. Припомняме, че надпреварата, която е под егидата на FIBA, се провежда в София и ще продължи до неделя, 2 април. В нея освен младите „трикольорки“ участват и националните отбори на Турция, Румъния, Северна Македония и Косово.

В столичната зала „Триадица“ момичетата, водени от Лилия Георгиева и Теодора Петрова, надвиха връстничките си от Северна Македония с 56:37, след като доминираха през целия мач. 22 точки наниза Катрина Бозова, която се отличи и с 10 борби и 5 асистенции. С 10 точки пък се включи Дебора Танева от „Берое – Стара Загора“. Освен нея в престижното състезание участва и друга състезателка на „зелено-белите“ от Града на липите – Александра Атанасова. Двете са в столицата още от понеделник, 27 март, като проведоха активни тренировки на лагер-сбора с националния отбор за 14-годишни баскетдами.

Момчетата, водени от Данаил Христов и Милен Дудев, пък бяха още по-категорични след 95:45 срещу Северна Македония.

Иво Валентинов бе най-резултатен с 18 точки (плюс 10 отнети топки), 13 пункта наниза Калоян Марчев, по 12 точки вкараха Мартин Танев и Максим Данков (10 борби). Костадин Чальов се включи с 10 точки, а Емил Господинов овладя 14 борби…

Във втория ден на международния камп по програмата на ФИБА YDF в София българската селекция за момичета до 14 години записа и страхотна победа над Турция. Избраничките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова надвиха връстничките си от южната ни съседка с минимална разлика от един кош – 62:59. В столичната зала „Триадица“ Катрин Бозова изигра фантастичен мач и наниза 34 точки, като хвана и 9 борби за малко повече от 36 минути на терена. 10 пункта пък добави Дейна Станиславова.

(СН)