Движение „Нашият град“ ще участва с пълна листа в местните избори в Стара Загора

1224
Участниците в брифинга на Движение "Нашият град"

Знакови лица ще са сред кандидатите на организацията

Движение „Нашият град“ обяви днес, че ще участва в предстоящите местни избори в Стара Загора през есента. Представители на организацията анонсираха пред журналисти, че формацията ще представи пълна листа от 51 кандидати със заявка за максимално широко представителство. На този етап Движението няма окончателно решение дали ще участва във вота със собствена кандидатура за кмет. „Фокусът ни е Общинският съвет, където се взимат решенията, касаещи бъдещето и развитието на нашия град“, уточни настоящият старозагорски съветник на формацията Петър Желязков. В листата ще бъде Антон Андонов, който е представител на ВМРО в Общинския съвет. Проф. Радослав Михайлов, бивш дългогодишен директор на Старозагорския зоопарк, е другото знаково име в бъдещата листа на формацията. „Ще продължим борбата си срещу централизираната партийна повеля и в подкрепа на активното гражданско общество“, заяви Петър Желязков.

Всеки един от кандидатите за общински съветници на Движение „Нашият град“ влиза със своя кауза, за която ще работи.

„Моята кауза е и ще продължи да бъде Стара Загора“, отбеляза Антон Андонов. Той подчерта, че остава свързан с ВМРО – партията, чийто представител е в два местни парламента. „Присъединих се към Движението, когато преди 3 години Петър Желязков подкрепи предложението за стимулиране на образованата раждаемост в Стара Загора“, обясни Андонов. Той изрази опасения, че полемиките в Народното събрание могат да се пренесат и в старозагорския Общински съвет. По думите му това заплашва да блокира взимането на правилните решения за града и хората. Антон Андонов призова политическите представители да се обединят около приоритети, които са в интерес на Стара Загора. „Привличането на инвеститори, изграждането на нова индустриална зона, придобиването на сградата на АГ комплекса, втора връзка с АМ „Тракия“ са задачи, които не бива да ни разделят, а да ни обединяват“, отбеляза старозагорският съветник.

В хода на брифинга Илиан Илиев, Деница Малчева и Стойчо Стойчев, които са част от Движение „Ние, гражданите“, представиха своите приоритети в сферата на образованието, транспорта, градската среда, за които ще работят, ако бъдат избрани за общински съветници. Предстои формацията да представи подробна програма за развитието на Стара Загора. От Движението съобщиха още, че работят активно за излъчване на кандидат-кметове във всички села от старозагорска община.

Живко ИВАНОВ