Двама са с опасност за живота след катастрофата днес край радневското село Могила

5735
Снимка: Фейсбук

Двама души са с опасност за живота след катастрофата днес в 11 часа на пътя Стара Загора – Могила. От Областната дирекция на МВР уточниха, че катастрофата е между лек автомобил „Мазда“ и микробус. Водачите и на двете превозни средства са мъже на по 57 години. Както медията ни съобщи по-рано, при катастрофата, причините за които се установяват, са пострадали 8 души, четирима от които са настанени в болнично заведение. С опасност за живота са водачът на лекия автомобил и едната от пътничките в него. Водачът на микробуса и трима от пътниците му, сред които 6-годишно момче, са обслужени амбулаторно и освободени.

Към момента няма информация за злоупотреба с алкохол и наркотици. Единственият тестван с дрегер за алкохол е водачът на микробуса, като техническото средство е отчело отрицателен резултат, взета му е кръвна проба за употреба на наркотични вещества. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по случая продължава в рамките на започнатото досъдебно производство.

Пътят между Стара Загора и Могила вече е отворен за движение на МПС-та, съобщиха от ОДМВР.

Междувременно днес късно следобед стана известно, че 26-годишен мъж е самокатастрофирал с лек автомобил между селата Бяло поле и Столетово. На място е починал 23-годишният му спътник.

(СН)