Да обичаш кмета си!

939
Напред и нагоре, кмете!, пожелаха старозагорци

Критикуван в социалните мрежи за детайли в десетките си големи проекти, променили завинаги облика на Стара Загора, назидаван, провокиран, призоваван, но никога отричан и винаги обичан. Това излъчиха социалните мрежи за 10-годишното досегашно управление на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. А на 21 септември, когато той навърши 40 години, за ЧРД групите във ФБ буквално преляха от пожелания.

Медията ни припомня, че роденият ден преди празника на Независимостта на България Живко Тодоров е завършил елитната старозагорска гимназия ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“. Професионалната му кариера започва като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на ЕС в Община Стара Загора и Областната администрация. През 2009 г. е избран за народен представител от ПП ГЕРБ. Като народен представител е бил председател на Комисията по външна политика и отбрана и член на Комисията по външна политика и отбрана.

От 4 септември 2009-а до 26 януари 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. И точно когато пред тогава 30-годишния старозагорец се отваря възможност за международна кариера, той се кандидатира за кмет на родния си град и на 30 октомври същата година печели изборите за кмет на община Стара Загора с резултат на балотажа – 67.12% от гласовете на старозагорци. На изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града с резултат 79.04%. През 2019 г. е избран за трети мандат с 68.63% от гласовете на старозагорци.

За повод 40-годишния му юбилей на 21 септември т.г. част от посланията гласяха:

Жана Делчева: Жив и здрав бъдете и нека другите кметове вземат пример за добър кмет като Вас.

Румяна Бончева: Честит рожден ден, г-н Тодоров!
Много здраве, щастие и благословение! Продължавайте да управлявате града ни мъдро и с мисъл за общността!

Нейка Димова: Честит да Ви е празника, г-н Тодоров!
Бъдете здрав, все така успешен и много късмет в личен план!!!

Мариана Параскевова: Честит празник, КМЕТЕ! Благодарим, че направи Стара Загора още по-красива! Бъди жив, здрав и щастлив в служба на народа си! На многая лета!

Надка Витанова: Здраве, щастие, късмет и много обич на най-добрия и инициативен кмет! Честит и благословен да е!

И още хиляди подобни.

Да обичаш кмета си, въпреки че според партиите на протеста той, като представител на ГЕРБ, е част от статуквото. Но старозагорци не обичат кмета си „на инат“, а защото имат очи да видят какво се случи и продължава да се случва в техния град – все по-красив дом за децата им, един прекрасен град за живеене и инвестиции.

(СН)