Дават над 120 награди за детски сурвачки и рисунки в Стара Загора

90

Над 150 сурвачки и 108 рисунки са били получени до крайния срок за участие в традиционния конкурс „Сурва, весела година“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора. Творбите са на деца от 7 до 14 години от над 20 училища от община Стара Загора, както и от 49 ОУ „Бенито Хуарес“, София, ЦСОП „Д-р Петър Берон“, Кърджали, СУ „Христо Ботев“, Джебел, обл. Кърджали и СУ „Св. Климент Охридски“, с. Зверино, област Враца.

Според регламента сурвачките трябваше да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България. Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. (без паспарту) без ограничение в жанра и материалите.

И тази година журито е било силно затруднено, за да отличи най-добрите рисунки и сурвачки, изработени от малките участници. Над 120 от тях ще получат награди, осигурени от Община Стара Загора.

Връчването на грамотите и предметните награди на отличените ще се състои на 17 декември от 14:00 часа в залата на 3-ти етаж на ЦПЛР, ул. „Захарий Княжески“ 71, където ще бъде открита изложба с най-красивите сурвачки и рисунки.

(СН)