Голям талант на българския баскет идва в Града на липите

29

18-годишният младежки национал Дамян Минков вече е част от отбора на „Берое“. Минков е един от големите таланти на родния баскетбол. Роден е на 6 март 2002 г. в София. 197-сантиметровото леко крило тежи 87 килограма и идва в Стара Загора от тима на „А1 Академик“ – София. Младежкият национал ще подсили мъжкия отбор на заралии в НБЛ и ще бъде ползван в юношеския тим на старозагорци, с който „зелените“ ще участват тази година в „А“ група.

За отбора на „студентите“ през отминалия сезон Дамян Минков записва общо 26 двубоя, 6 от които в редиците на тима до 19-годишна възраст. Престоява на игрището близо 400 минути, за които отбелязва 184 точки и се отчита още със 120 борби във всички надпревари и 18 асистенции. В кариерата си назад Дамян Минков е бил част от отбора на русенския „Дунав“.

Крилото записва 11 срещи за младежкия национален отбор на България. В тях той реализира общо 86 точки и печели 65 борби.

„БК „Берое“ пожелава успех на новото си попълнение! Нека предстоящата кампания бъде най-добрата в кариерата на Дамян Минков до момента!“, пише в нарочно прессъобщение, публикувано в официалния сайт на заралийския тим.

Петър ФИЛИПОВ