Глоби от по 1000 лева за двамата мъже, изпотрошили кола по време на протестите през 2020 г.

117

Две глоби от по 1000 лева наложи Софийският районен съд на Георги Георгиев и Стоян Атипов – двамата са подсъдими за хулигански действия по време на протестите през август 2020 г., предаде БТА.

Те бяха задържани, след като на 17 август вечерта Елена Мицева се опита да премине през провеждащ се на кръстовище на бул. „Ситняково“ пореден антиправителествен протест. Жената е била с двете си деца в колата, когато автомобилът е бил блъскан и удрян от двамата подсъдими.

Освен глобите всеки един от тях трябва да плати над 700 лева разноски на столичната полиция, по 1600 лева на съда за разноски по процеса и още 1000 лева на Елена Мицева.

След като чу, че е признат за виновен, Атипов заподозря, че процесът има връзка с предстоящите избори, защото по думите му това е дело срещу хора, протестиращи срещу „една партия и проблемите в съдебната система, които виждаме в момента“.

Защитата на Атипов и Георгиев обясни, че е прекратено разследването за това имало ли е опасност с колата да бъдат наранени хора и заяви, че ще обжалва присъдата, защото била абсурдна.