Гергана Иванова – обратно в „Берое – Стара Загора“

49

Баскетдамите на „Берое – Стара Загора“ добавиха още едно име към своя състав. Настоящите шампионки в женската „А“ осъществиха втори входящ трансфер, привличайки своето второ българско попълнение преди началото на сезона. Част от редиците на старозагорки ще бъде Гергана Иванова, разкри изпълнителният директор Иван Николов пред Superbasket.bg. По този начин българската националка ще играе под ръководството на Таня Гатева. Гардът вече води подготовка със „зелените“ и взе участие в първите им две контроли.

Иванова се състезаваше за „ЕЛТЕ Беак“ през миналата кампания, като бе сред основните фигури. Тя се отчете със средни показатели от 7.6 точки, 2.7 борби и 2.1 асистенции за 27 мача в унгарския елит с екипа на тима от Будапеща.

Това ще бъде втори престой за нея в отбора от Стара Загора, където игра от 2016 до 2021 година. За този период триумфира веднъж с титлата в родния елит и завоюва на два пъти Купата на България, а към нейната колекция можем да прибавим и два трофея в Адриатическата лига. 22-годишната състезателка може да се похвали още с два сребърни и един бронзов медал в турнира за Купата на страната, както и с две сребърни отличия в женската „А“ група. Срещу нейното име личи и един бронз от Адриатика.

Преди това 177-сантиметровата баскетболистка защитаваше цветовете на „Левски“.

(СН)