ГЕРБ издигна отново успешните си кметове

1354

В Стара Загора Живко Тодоров и в Казанлък Галина Стоянова ще се борят за нов мандат

ГЕРБ номинира Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и Галина Стоянова за кмет на Казанлък, съобщи БТВ, позовавайки се на партията. И двамата ще се борят за четвърти мандат.

Живко Тодоров завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора, с английски и немски език и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“. Работил като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на ЕС в Община Стара Загора и Областната администрация в Стара Загора.

От 4 септември 2009 до 26 януари 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, преди да стане кмет на Стара Загора.

Кандидат-кметът от ГЕРБ за Казанлък Галина Стоянова е учител по професия. В периода от 1995 до 2004 г. е директор на ЦДГ „Арсенал“ в Казанлък. През 2004 г. започва работа в община Казанлък. През 2009 г. е избрана за заместник областен управител на област Стара Загора с поверени ресори: „Устройство на територията“, „Социална политика и заетост“, „Образование“, „Здравеопазване“, „Култура“, „Държавна собственост“, „Туризъм“.

Местните избори през 2011 г. са единствените, в които Галина Стоянова е избрана на балотаж, конкурирайки се с кандидата на БСП. В останалите два местни вота през 2015 г. и 2019 г. печели изборите на първи тур.

Сред останалите номинирани от ГЕРБ кметове са Димитър Николов за Бургас, Даниел Панов за Велико Търново, Калин Каменов за Враца, Златко Живков за Монтана, Станислав Дечев за Хасково.

(СН)