Георги Гьоков: Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство

254

Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство, коментира министърът на труда и социалната политика в оставка и член на БСП Георги Гьоков пред журналисти преди началото на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП на „Позитано“ 20.

„Смятам, че моментът е много сериозен, за да интерпретираме каквито и да било събития или желания на когото и да било“, посочи Гьоков. Той не пожела в аванс да каже каква е неговата лична позиция. Потвърди, че окончателното решение ще бъде взето утре от НС. Но уточни, че имало мнения правителството да остане и такива в обратната посока.

На въпрос дали е редно мандатът да бъде задържан, докато се реши казусът с председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Гьоков отговори, че това се определя в Конституцията, въпреки че има тълкувателно решение, но има прецеденти то да не се изпълнява. „В Конституцията действително има празнота за такава ситуация“, смята министърът в оставка.

След продължилото повече от два часа заседание на Изпълнителното бюро, председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски обяви, че е взето решение да бъдат предложени два варианта пред Национален съвет на партията. Едва след гласуването ще стане ясно и крайното решение на левицата.

Въпреки настоятелните въпроси от журналистите, Свиленски отказа да поясни какво съдържат двата варианта.

В материала е използвана информация от breaking.bg и tribune.bg