В събота ще бъде ограничено движението на МПС над 3.5 тона по участък от път I-5 Габрово – Шипка

131
Ограничението на МПС-та над 3.5 тона в събота заради събора на БСП в местността Историческа поляна на Бузлуджа

На 30 юли (събота) от 8 до 12 часа ще бъде ограничено движението на автомобили над 3.5 тона по път I-5 Габрово – Шипка, във връзка с провеждането на събор в местността Историческа поляна на връх Бузлуджа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ограничението е за участъка от път I-5 между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър“) и км 184+100 (участъка гр. Габрово – гр. Шипка), както и за панорамния път III-5005 между връх Шипка и връх Бузлуджа в отсечката от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3.5 тона е през Прохода на Републиката – път II-55 Велико Търново – Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за гр. Дебелец към Прохода на Републиката.

Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват от град Габрово по път III-552 през Трявна – Белица, и Вонеща вода към път II-55 Прохода на Републиката и обратно. В участъка Трявна – Вонеща вода, шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената временна сигнализация, тъй като преминават през участък с ремонтни дейности.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

(СН)