В Стара Загора ще стимулират интереса към хуманитарните науки със специален кабинет

177

Кабинет по хуманитарни науки към Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Стара Загора, бе открит днес в камерна зала на Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Там ще се провеждат ежемесечните сбирки на клубове „Дебати“ (с ръководител Станка Стойчева), „Философско ателие“ (с ръководител д-р Милена Иванова) и клуб „Психология“ (с ръководител Таньо Танев), които действат към центъра. Ръководителите на трите клуба представиха дейността си и подчертаха, че наблюдават все по-големия интерес от младежите към хуманитарните науки.

„Поздравявам ви за усърдната работа и труда, който полагате ежедневно. Вие сте повод за гордост и ви пожелавам да изкачвате още по-високи върхове и да продължавате да показвате правилния път на младите. А на учениците желая да бъдат все толкова будни и любопитни“, заяви при откриването Яница Бакоева, старши експерт към отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

Участници в откриването на кабинета по хуманитарни науки

За втора поредна година ЦПЛР спечели проект по Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ – 2022 година, Модул 1. Проектът е на стойност 18 985 лева, които ще се използват за обзавеждане на кабинета по хуманитарни науки, създаване на библиотека, закупуване на пособия за дейността на трите клуба.

През учебната 2021/ 22 година бяха спечелени други два проекта по национални програми за обзавеждане и оборудване на кабинет „Природни науки“ и кариерно ориентиране „Моето бъдеще – образование и мечти“ на стойност над 40 000 лева, припомнят от пресцентъра на Общината.

(СН)