В оспорван двубой баскетболният „Берое“ отстъпи с точка на „Балкан“

25

Преди това „Рилецо“ бе сразил и домакинитеq като с 2 победи спечели мемориала по убедителен начин

Баскетболният „Берое“ завърши на третата позиция в приятелския турнир „Георги Христов“, игран в Ботевград. Във втората среща от надпреварата старозагорци загубиха от домакина „Балкан“ с една точка разлика – 70:71. Срещата бе изключително интересна и динамична от първата до последната минута. За съжаление, Николай Стоянов пропусна и втория мач от приятелския турнир, информираха от щаба на заралии.

Двата отбора „се захапаха“ още с началния гонг. Двубоят вървеше „кош за кош“ и логично частта приключи при равенство 20:20. Във вторите 10 минути беройци показаха, че са си взели поука от мача, игран 24 часа по-рано срещу „Рилски спортист“, когато именно преди почивката допуснаха голямо изоставане. Вместо това „зелените“ се хвърлиха още по-здраво и спечелиха частта с 16:12.

„Балкан“ отвърна на предизвикателството с много силна трета четвърт. Домакините поведоха в резултата и спечелиха периода с 25:17. За сметка на това заключителните 10 минути отидоха в актива на гостите. Старозагорци наложиха своята игра, повишиха агресията и със 17:14 взеха частта. Това обаче не бе достатъчно и заралии отстъпиха в общия резултат със 70:71.

Припомняме, че „Берое“ падна и в първия си мач, отстъпвайки на „Рилски спортист“ с 68:77. Това бе втора победа за тима на Самоков, който надделя и над домакините от Ботевград, като „Рилецо“ спечели мемориала по убедителен начин. Втори остана „Балкан“…

Петър ФИЛИПОВ