Въдвориха старозагорец в ареста заради блудство с 16-годишно момиче

281

Постоянна марка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Районен съд – Стара Загора, спрямо 40-годишен криминално проявен и осъждан старозагорец, срещу когото е повдигнато обвинение за блудство спрямо непълнолетно момиче по член 150, ал. 1 от НК.

Добре познатият на криминалистите Е. М. е бил арестуван от полицаите привечер на 25 юли след подаден сигнал от родителите на 16-годишната жертва. Посегателството над момичето е станало вечерта на 24 юли, когато мераклията заплашил жертвата си, че ще я изхвърли от терасата на жилището си, намиращо се на третия етаж на кооперация в Стара Загора. След като й нанесъл побой и разкъсал дрехите й, мераклията в крайна сметка се задоволил само с опипване и орален секс.

Районният съд е уважил искането на прокуратурата и е приел, че се касае за висока обществена опасност на престъплението и на неговия извършител, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ако бъде доказана обвинителната теза, Е. М. може да бъде осъден на престой в затвора за срок от 2 до 8 години. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ