Въглищна централа ремонтира дворните площи на Дома за възрастни хора в Гълъбово

385

Проектът на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е на стойност 152 000 лв.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в Гълъбово. Безвъзмездната помощ е на стойност 152 000 лева и е част от споразумението за социално сътрудничество между електроцентралата и Общината, съобщиха от пресцентъра на централата.

Ремонтът обхваща площ от над 2500 кв. м, на която е оформена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки на открито. В двора са поставени нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със специализирани уреди за раздвижване, както и зони по интереси – с каменни маси за шах и табла и билкова градина. Те ще помогнат на 40-те самотни възрастни хора, които живеят постоянно в дома, да се чувстват по-добре и да имат по-пълноценна почивка.

„ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ и Община Гълъбово са дългосрочни партньори в каузите за подпомагане на уязвими социални групи. През годините сме работили в тясно сътрудничество в стремежа си да сме полезни на хората, които се нуждаят от грижа. Нашите по-възрастни съседи са важна част от общността, на която искаме да протегнем ръка с почитта и вниманието, което дължим на живота и труда им. Вярваме, че ремонтираната инфраструктура дава възможност за едно по-пълноценно и щастливо време, което обитателите на Дома да прекарват заедно“, сподели Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Домът за възрастни хора в Гълъбово отваря врати преди 14 години в сградата на бивша детска градина и оттогава приютява по 40 възрастни хора останали без близки, които да се погрижат за техния комфорт и сигурност. Външните площи на институцията, които вече са осъвременени и облагородени, ще дадат възможност на пребиваващите за повече разходки и упражнения на открито.

„Домът за стари хора е дом за нашите родители. От голяма важност е да се грижим за възрастните хора – с приоритет поддържаме пенсионерските клубове, а ето че успяхме да обновим и ремонтираме и Дома за стари хора. Изключително съм благодарен на „КонтурГлобал Марица изток 3″, с чиято помощ успяваме да подобрим социалната среда в Гълъбово и да предложим на населението съвременни условия за спорт и отдих. Както неведнъж съм казвал – да остарееш е подарък, тъй като не всеки има тази привилегия и също така човек заслужава, когато остарее, да остарее достойно!“, коментира кметът на Гълъбово Николай Тонев.

(СН)