Водната атракция на Стара Загора – вече с удължено „работно време“

2233
На новата водна атракция пред сградата на Община Стара Загора се радват малки и големи

Шадраванът пред сградата на Община Стара Загора ще работи с удължено „работно време“ през летния период. До момента водната атракция, която бе изградена в рамките на проекта за обновяване на централния старозагорски площад, функционираше в два часови диапазона – от 17:00 – 19:00 часа и от 21:00 – 23:00 часа.

Със заповед на кмета Живко Тодоров „работното време“ на фонтана се удължава от 17:00 часа до 22:30 часа в делнични дни, а през почивните той ще функционира от 09:00 часа до 22:30 часа. Това съобщи за медията ни началникът на отдел „Озеленяване и комунални дейности“ към Община Стара Загора Николай Стоев. Той уточни, че на водното съоръжение е бил направен лек ремонт, тъй като грешка в софтуера е била причина за влючването на шадравана в различно от зададеното му време. Водната атракция предизвика истинско въодушевление и се радва на огромен интерес от страна на малките и големите жители на града, които го използват като средство за забавление и прохлада в горещите летни дни.

Общо за 8-те фонтана в града отговарят служителите на отдел „Озеленяване и комунални дейности“ към Община Стара Загора. В това число попада и т.нар. „водна пътека“, която се намира в парк „Зеления клин“. „Кучешката градина“, както старозагорци казват на зеленото пространство до парк „Бедечка“, разполага и със собствен шадраван. „Този фонтан обаче се нуждае от ремонт, тъй като има проблем с канализацията“, призна Николай Стоев. Началникът на звеното обясни, че служителите в отдела извършват стриктно почистване и поддръжка на всички водни обекти от такъв тип. За целта ежеседмично във фонтаните се влагат препарати, а веднъж месечно те се спират, за да се почистят цялостно и отново биват пускани. Само преди дни граждани сигнализираха през социалните мрежи за замърсяване на шадравана в парк „Пети октомври“. По този повод дъното е било почистено и в началото на седмицата водата в съоръжението бе изпусната. Преди две седмици от „Озеленяване и комунални дейности“ са извършили пълно обновяване на двете чешми в Градската градина, които ежедневно се ползват от десетки старозагорци.

Живко ИВАНОВ