ВМРО ще внесе програмата си за „Образована раждаемост“ в Стара Загора още на първата сесия на новия Общински съвет

114

Всички участници в предизборната кампания за местни избори 2019 г. в община Стара Загора да декларират позицията си по изработената от общинската организация на ВМРО Програма за „Образована раждаемост“, настояват от местната структура на партията. ВМРО ще я внесе за разглеждане още на първото заседание на новия Общински съвет, съобщиха от пресцентъра на партията.

„През месец февруари тази година ВМРО изработи „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“. За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет и възможност за преодоляване на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас. По тази причина опитахме да привлечем към реализацията на програмата останалите политически сили, представени в Общинския съвет на Стара Загора. Потърсихме техните мнения, коментари и препоръки. Заедно с мотивите и финансовите разчети за прилагането й още на 20 март 2019 г. тя бе изпратена до председателите на политическите групи в Общинския съвет на Стара Загора с молба за отношение.

Допускаме, че само прекалената им ангажираност с обществените дела в полза на Стара Загора и старозагорци им е попречила повече от половин година да изразят позиция по Програмата.

С изненада обаче научаваме, че на прага на предизборната кампания представители на Общинския съвет в този мандат и със заявка за участие в следващия заявяват, че имат намерение тепърва да разработват „Програма за еднократна финансова помощ при раждане на дете“. Удовлетворени сме, че припознават нашата концепция като своя и за да им спестим излишни усилия, припомняме, че на личните си имейли председателите на групи в Общинския съвет на 20 март 2019 г. са получили готова, разработена, мотивирана и финансово обоснована „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“. Подателят на този имейл е Общинският комитет на ВМРО-БНД – Стара Загора (vmromo@abv.bg)“, коментираха от ВМРО.

За достоверност на твърденията си старозагорските войводи прилагат снимка с имейла към политическите партии от 20 март 2019 г., както и програмата си за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора.

„И нека не забравяме, че всеки поет ангажимент по време на предизборната кампания трябва да бъде изпълнен“, заключават от ВМРО.

(СН)