Вежди Рашидов при закриването на 48-ото НС: Колеги, така докога?

231

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри днес 48-ото Народно събрание, като преди това направи обръщение към депутатите.

„Прекрачих това Народно събрание като най-възрастния народен представител с надежда след серия крясъци, обиди, противопоставяне да намерим разбирателство и баланс между желаното. В първите мигове стана магията. Но, уви, илюзията бе кратка“, емоционален бе той.

И отбеляза, че се стигнало до позната антиутопия – гласувания, прегласувания, почивки… „Колеги, така докога?“, попита Рашидов. И призова депутатите: „Да успокоим страстите, да създадем спокойствие и баланс в обществото, да се върнем от пътя на отрицанието на пътя на съзиданието“.

„Някога и аз се втурнах, готов да променям и създавам, с надежда да обърна света… Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметките, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя“, посочи Рашидов. „Апелирам към всички вас – вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас“, призова той.

„Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това“, заключи Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

50 заседания, 53 приети закона и 1324 зададени въпроса. Това е равносметката след края му.

Б.Р. В материала е използвана информация от tribune.bg.