БСП ще задържи мандата до 15 август

178

„Не можем да въведем двете тарифи – за по-бедните и за хората, които си топлят басейните“, заяви Нинова

БСП ще задържи мандата до избора на шеф на КЕВР. Това обяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, след извънредна среща с партиите, с които преговаря за съставяне на правителство. За целта ще бъде отменена част от депутатската ваканция – от 1 до 15 август. Целта е в това време да се организира избор на нов шеф на КЕВР, предаде dariknews.

„Разбрахме се за точен график за законодателните промени в КЕВР и имам уверение, че това може да стане до 12 август“, уточни Нинова.

Решението на Конституционния съд, че председателят на КЕВР е избран противоконституционно, блокира работата на КЕВР, отбеляза вицепремиерът в оставка.

„Няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода. Не можем да въведем двете тарифи – едната за хора с по-малко потребление и по-бедни, едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието енергийна бедност и да определим помощи, на фона на задаващите се трудни месеци“, категорична беше Нинова.

Тя допълни, че преговорите за кабинет в рамките на 47-мо Народно събрание продължават, като все още не са обсъждани конкретни имена на премиер и бъдещи министри.