БСП на Корнелия Нинова вероятно е в амнезия

337

Трябва да се преизчислят всички пенсии, смята лидерката на червената партия

„Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на гласове?“, попита Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

Реакцията й бе предизвикана от изявление на премиера Бойко Борисов по-рано днес, съобщиха от пресцентъра на червената централа, чийто ръководител от седмица е казанлъчанинът Васил Самарски.

„Изказването: „Ако ГЕРБ спечели изборите, ще продължим с добавките за пенсионери“, е цинизъм спрямо възрастните хора. Буквално означава – ако ме изберете, ще има отново 50 лева, ако не – няма да има“, е написала в профила си Корнелия Нинова, добавяйки: „Възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България. Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход“.

Медията ни обаче припомня, че нито през последното управление на БСП с кабинета Орешарски, нито пък когато отявленият червен кадър Емилия Масларова беше социален министър индексация на пенсиите не беше направена за най-бедните пенсионери – тези, пенсионирали се преди 2000 г. Тоест отново е налице поредната лицемерна позиция!

Йовка ВЕЛИКОВА