БСП – Гурково, чества 100-годишнината си

236

Социалистите в Гурково отбелязаха 100 години от създаването на своята партийна организация с тържествено събрание и концерт през уикенда. Юбилейното събитие е било уважено от депутатите Драгомир Стойнев – зам.-председател на ПГ „БСП за България“, Георги Гьоков – член на НС на БСП, Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП, Румяна Динева – председател на Областния съвет на БСП – Стара Загора, председатели на общински партийни съвети от областта, наследници на учредителите, ветерани-активисти на партията през различни периоди и кандидати за местния вот от областта, сред които и кандидат-кметът на Гурково Стоян Бонев.

Гурковската организация на БСП води началото си от 1919 година, а нейните основатели са учителите Иван Цонев, Иван Койчев и още 14 изявени гурковци, сред които и прадядото на Деница Златева, зам.-председателят на НС на БСП – Злати Нейков.

По време на честването е бил прочетен поздравителен адрес от лидера на БСП Корнелия Нинова. За принос в съхраняването на социалистическата идея и 50-годишната й активна дейност в БСП е било връчено почетно отличие на председателя на общинската организация Иванка Димитрова. Грамоти в знак на признателност и уважение към дългогодишната им партийна дейност са получили още осем членове на гурковската организация – Вълчо Вълчев, Злати Златев, Гърди Глистев, Петър Дрянов, Андрей Андреев, Иванка Вълчева, Атанас Глистев и Денка Дрянова. Юбилярите са били поздравени от попизпълнителя Стоян Петров и групата му „Бабсбг“.

(СН)