БСП вече разпредели отговорните постове в 45-ото Народно събрание

139
Кристиан Вигенин е предложението на БСП за председател на 45-ото Народно събрание

За председател на парламента ще бъде предложен Кристиян Вигенин. Корнелия Нинова ще оглавява червената парламентарна група

„След проведено съвместно заседание на Политическия съвет на коалиция от партии „БСП за България“ и Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, и след проведено общо събрание на парламентарната група на „БСП за България“ участниците взеха решения, сред които: за зам.-председател на 45-ото Народно събрание да бъде предложен Кристиан Вигенин, за председател на парламентарната група на „БСП за България“ бе избрана Корнелия Нинова, бе гласувано и ръководството на парламентарната група“, съобщиха от пресцентъра на „Позитано“ 20.

Според гласуваните решения в новата парламентарна група на „БСП за България“ зам.-председател по организацията и дейността ще бъде Георги Свиленски; зам.-председател по законодателната дейност – Крум Зарков; зам.-председател по парламентарен контрол – Атанас Зафиров; зам.-председател по взаимодействие с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури – Христо Проданов; зам.-председател по международната дейност – Кристиан Вигенин; зам.-председател по местна власт и самоуправление – Иван Иванов; секретар по финансовата дейност – Ирена Анастасова; парламентарен секретар – Филип Попов.

Тоест, все хора на Нинова. С изключение на новото антининовистко острие – Крум Зарков, за когото националните медии съобщиха, че е сред хората, които са поискали оставката й след разгрома на партията-столетница на отминалите преди десетина дни парламентарни избори.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА