Борисов пак отхвърли оставка: Казал съм – като видя „Хемус“, ще се пенсионирам

26

Работници защитиха премиера и го изпратиха с ръкопляскания

Премиерът Бойко Борисов днес направи своята традиционна обиколка с джип, отново отвхърляйки искането на протестиращите за оставка. Той инспектира строежите на инфраструктурни проекти в участъка Ловеч-Плевен, където минава трасето на магистрала „Хемус“ и довеждащи до нея пътища, предаде dir.bg.

„Не сме се отчаяли, вижда се едните, които работят, и другите какво искат. Догодина има избори, ако си кажат програмите, народът може да ги избере. Всеки има право да действа. Миналата година имахме два избора – за евродепутати и за местна власт. Нека да си прожектират филмчета, не е лошо. На кой да се предадем? Ние искаме, но няма на кой“, каза на хората Борисов по повод антиправителствените протести през последните месеци.

Работници си направиха снимки с премиера и го изпратиха с ръкопляскания и възгласи „Бойко“ и „Ние сме с вас“. Някои от местните дори призоваха: „Никаква оставка!“.

„Казал съм – като видя „Хемус“, ще се пенсионирам. Преди нас тя нито е проектирана, нито е мислено за строежа на магистралата“, допълни той.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се отчете пред премиера, че има забавяния в отчуждаването на земите, тъй като кметът Георг Спартански бави процедурите.

„Направете каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става“, заръча му Борисов.

По-късно той написа в социалната мрежа: „Хиляди строители от всички части на страната работят по АМ „Хемус“. Хиляди са и машините, благодарение на които трасето минава през трудния терен. Напредъкът наистина е огромен. Изключително съм доволен от работата на строителите по отсечката на АМ „Хемус“ от пътен възел „Боаза“ до разклона Плевен-Ловеч. Всеки ден, камък по камък – буквално разрязват планината. Само по 52-километровия участък на АМ „Хемус“ между „Боаза“ и разклона Плевен-Ловеч има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата – работата не спира“.