Болшой театър ще излъчи най-хубавите си спектакли безплатно в YouTube

104

До 10 април шест спектакъла ще бъдат предложени на зрителите в мрежата без географски ограничения

Болшой театър оповести, че ще излъчи най-хубавите си спектакли в YouTube във време, когато над една трета от човечеството е в изолация по домовете си, за да се попречи на разпространението на новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„За пръв път в историята Болшой театър ще излъчи онлайн записани в миналото спектакли, които са част от златната му колекция“, се казва в комюнике на театъра. „От петък до 10 април шест спектакъла ще бъдат предложени на зрителите в „Ютюб“ без географски ограничения.“

Стартът беше даден в петък в 16 часа по Гринуич с балета „Лебедово езеро“, последван в същия час през следващите дни от операта „Борис Годунов“ и балета „Спящата красавица“.

Всеки спектакъл ще остане достъпен в YouTube 24 часа след излъчването му.

„Постановките ни винаги са предизвиквали уникални емоции и чувства“, заяви директорът на Болшой театър Владимир Урин. „Разбира се, не искаме да загубим контакт с публиката.“ Той се надява, че тази инициатива ще повдигне духа на онези, които харесват изкуството на Болшой театър.

Организаторите на фестивала „Руски сезони“ лансираха безплатна онлайн услуга, която дава възможност да се гледат театрални представления, концерти и балетни постановки. Те се излъчват онлайн в рамките на проекта „Останете у дома с „Руски сезони“.

Източник: dir.bg