„Берое“ U12 ще участва в един от най-силните турнири в света

76

Izmir cup ще се проведе между 6 и 9 април т.г. във формат и правила за Футбол 8

Отборът на „Берое“ U12 ще участва в един от най-силните международни турнири в света – Izmir cup, който ще се проведе през април тази година. Участие в него са потвърдили клубове като „Байерн“ – Мюнхен, „Ювентус“ – Торино, португалския „Порто“, „Бенфика“ – Лисабон, английския „Манчестър сити“, френския ПСЖ, „Челси“ – Лондон, „Аякс“ – Амстердам, испанския „Валенсия“, „Атлетик“ – Билбао, „Байер“ – Леверкузен, както и много други от най-елитните школи в света…

Участието на „Берое“ U12 бе осъществено с помощта и съдействието на беройската легенда Ивко Ганчев, на когото клубът изказва своите благодарности!

Izmir cup ще се проведе между 6 и 9 април т.г. Той ще бъде във формат и правила за Футбол 8. В него ще вземат участие 72 отбора, разпределени в 8 групи от по 9 тима, а за директните елиминации ще се класират първите 4 отбора от всяка група. „Берое“ U12 ще бъде в група F заедно с тимовете на немския „Кьолн“, „Партизан“ – Белград, турските „Галатасарай“, „Каршияка“, „Касъмпаша“ и „Измирспор“, „Селта“ – Виго, и „Бенфика“.

„Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да участваме на толкова силен турнир и се изправим срещу някои от най-силните школи в Европа. Ние като отбор ще покажем най-доброто от себе си и се надявам, че ще оставим нашата следа в тази надпревара. За всеки един отбор е чест да бъде част от подобно международно събитие във футбола. Като единствен представител от България ние се надяваме да покажем, че и в нашата страна има много талантливи млади играчи…“, сподели треньорът на „Берое“ U12 Трифон Панев.

(СН)